Administratieve NWCC procedure bij de fok van een nestje corgi’s

Ben je lid van de NWCC en wil je met je teefje een nestje fokken? Dan is er een administratieve procedure van de NWCC waaraan je moet voldoen. Dit geldt voor ELK nestje, ook als het een eenmalig gelegenheid nestje is.

1: Op je account op de site v/d NWCC meld je je aan als fokker. De gegevens komen bij het clubregister en de ledenadministratie. Zij toetsen de aangeleverde informatie en bij akkoord word je als fokker op de website vermeld.

2: Alle leden van de NWCC die een nestje met hun hond willen fokken moeten aan het vereniging fokreglement (VFR) en het huishoudelijk reglement voldoen. Lees als aanstaande fokker deze reglementen goed door.

3: Meld de hond, waarmee je wilt fokken, aan op je account en lever de noodzakelijke gezondheids- en showresultaten via e-mail aan bij het clubregister (clubregister@nwcc.nl).

4: Als je hond voldoet aan de eisen uit het VFR, dan kun je met de hond een nestje proberen te fokken. Let bij de keuze van de reu ook op die eisen. Bij twijfel of je hond of gewenste dekcombinatie aan de eisen voldoet, neem je vooraf contact op met de voorzitter via e-mail voorzitter@nwcc.nl .

5: Is er een dekking geweest, doe dan dekaangifte op je account. De dekking wordt door het clubregister getoetst. Voldoet die aan het VFR, dan komt het a.s. nestje op de website.

LET OP: het is voor leden van de NWCC niet toegestaan om een nestje te fokken wat niet voldoet aan het VFR.

6: Na de geboorte van de pups doe je een geboorte melding op je account. Deze informatie wordt tevens op de website vermeld.

7: Uiterlijk 12 weken na de geboorte doe je een eindmelding bij het clubregister, waarbij je tevens de kleuren, stamboomnummers en chipnummers van de pups meldt. Dit doe je per e-mail. De webmaster verwijdert dan je nest van de website.

Bovenstaande betreft uitsluitend de NWCC procedure. Alle andere zaken die komen kijken bij het fokken van een gezond nestje pupjes staan hier NIET vermeld. Denk aan wettelijke eisen, eisen van de Raad van Beheer, stamboomzaken, gezondheid- en socialisatie zaken, voeding en verzorging, etc..