Jaaractie 2022: Hulphond Nederland verdient onze steun!

Tijdens een goed bezochte online kick-off op 16 februari jl. startte de Raad van Beheer de Jaaractie 2022, die in het teken staat van Hulphond Nederland. Om de actie te steunen, promoten wij hen om zo veel mogelijk geld in te zamelen en gastgezinnen te werven.

Dagelijks zijn overal in ons land honden in touw voor het welzijn van mensen. Denk aan blindengeleidehonden, hulphonden of reddingshonden. De clubs die hiermee bezig zijn, moeten vaak zelf hun mooie werk financieren en zijn dus zeer gebaat bij onze steun. De Raad van Beheer wil meer aandacht geven aan zulke goede doelen en is daarom met het concept Jaaractie gestart: ieder jaar kiest de raad een goed doel om dat een jaar lang te steunen. Dit jaar is dat dus Hulphond Nederland.

Mooi werk
Hulphond Nederland leidt honden op om mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS) te ondersteunen. Ook jongeren met psychische problematiek, autisme of (licht) verstandelijke beperking hebben veel baat bij hulphonden. Voor de opleiding en inzet van hulp- en therapiehonden ontvangt Hulphond Nederland geen subsidies of overheidssteun. De stichting is dus volledig afhankelijk van donaties en giften.

Ivar
In korte filmpjes worden steeds de avonturen van Ivar getoond, een lieve en zachtaardige Labrador Retriever van 5 jaar (zie hond op afbeelding). Ivar heeft een belangrijke baan als therapiehond bij Hulphond Nederland. Jaarlijks helpt hij zo’n vijftien kinderen met uiteenlopende problematiek. Van autisme tot hechtingsproblemen. Met zijn rustige en vriendelijke karakter gaat dit Ivar heel goed af! De filmpjes van Ivar zullen te zien zijn op de Facebook-pagina
en YouTube-kanaal van de Raad van Beheer.

QR-code
Op alle uitingen van deze Jaaractie komt een QR-code te staan, zodat iedereen met een smartphone makkelijk kan doneren. De Raad hoopt samen met u een mooi
bedrag bijeenbrengen. Tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari 2023 wordt het eindbedrag bekend gemaakt. Van de kick-off van 16 februari is een videoregistratie gemaakt. U kunt deze bekijken op het YouTube-kanaal van de Raad van Beheer.