ONLINE lezing Inteelt & Outcross

Deze zeer toegankelijke online lezing is voor iedereen die betrokken is bij ons ras en die zich afvraagt “hoe zit het met inteelt?” en “waarom outcross?” een kans om meer over dit onderwerp te weten te komen en hierover vragen te stellen. Er wordt ingegaan op de vraag wat inteelt nou eigenlijk is. Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van de hond en hoe zit dat bij ons eigen ras; de Welsh Corgi Pembroke en Cardigan? Kun je dat altijd zien? Wat is de invloed van veel gebruikte honden? Is outcross zo eng als mensen denken? Hoe ziet het eruit? Komt het nog goed? Raak je niet veel kwijt? En hoe pak je zoiets nou het beste aan? Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord.

Deze lezing wordt georganiseerd Woofexperience Hondenschool (Angela den Boer en Marjoleine Roosendaal). Marjoleine is werkzaam als wetenschapsjournalist en is gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden. Hierbij heeft zij een grote belangstelling voor onderwerpen als kleuren en vachten, inteelt en outcross en de keuzes in de fokkerij. Daarnaast fokt ze zelf zo nu en dan honden, showt ze haar honden en is ze keurmeester van een aantal rassen. Marjoleine is hoofdredacteur van het blad ‘Dogzine’ en heeft meermalen meegewerkt aan onderzoeken en ze is nauw betrokken bij diverse outcrossprojecten.
Zie onze agenda voor meer informatie over het evenement.
*Bij deelname aan deze online lezing inteelt & outcross ontvangt iedere deelnemer naderhand een hand-out van de presentatie en een certificaat. Bij het behalen van het certificaat kunnen er 15 nascholingspunten/accreditatiepunten worden toegekend bij de RvB*