Vrijwel alle rashondenstamboeken zijn gesloten. Dat betekent dat we langzaam maar zeker steeds minder genetische variatie krijgen. Het gevolg is daarvan dat we steeds vaker te maken krijgen met ziektes binnen de populatie. Hoe dat zo komt wordt in deze online lezing uitgelegd.

Er wordt dieper ingegaan op de verschillende manieren van vererven en een groot aantal ziektes waar we mee te maken hebben. Hoe ga je daar op een verantwoorde manier mee om? Wat moet je zeker testen? En kun je alles wel testen? Wat moet je met de resultaten van die DNA-testen en andere testen? En hoe moet je dan vervolgens gaan selecteren? Een interessante lezing voor fokkers en iedereen die belangstelling heeft voor ziektes en hoe daarmee kan worden omgegaan in de fokkerij.

Wil je deze lezing volgen? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij onze secretaris via de mail, uiterlijk vóór 27 januari 2022. Op 3 maart staat er een vervolg lezing gepland over keuzes in de fokkerij. Zie hiervoor onze agenda.

De online lezing wordt georganiseerd door WoofExperience Hondenschool (Angela den Boer en Marjoleine Roosendaal). Marjoleine is werkzaam als wetenschapsjournalist en is gespecialiseerd in fokkerij en genetica van honden. Hierbij heeft zij een grote belangstelling voor onderwerpen als kleuren en vachten, inteelt en outcross en de keuzes in de fokkerij. Daarnaast fokt ze zelf zo nu en dan honden, showt ze haar honden en is ze keurmeester van een aantal rassen. Marjoleine is hoofdredacteur van het blad ‘Dogzine’ en heeft meermalen meegewerkt aan onderzoeken en ze is nauw betrokken bij diverse outcrossprojecten.

Locatie: Online meeting
Datum: 3 februari 2022 om 19.30 uur
Inschrijven: Verplicht aanmelden bij secretaris@nwcc.nl, voor 27 januari 2022
Kosten: Gratis toegankelijk voor leden; €25,- niet leden

Mocht je geïnteresseerd zijn in andere lezingen van Marjoleine Roosendaal, bekijk dan het aanbod op: www.woofexperience.nlwww.woofexperience.nl