Online massage workshop door Kynomassage

Hondenmassage wordt steeds belangrijker binnen het welzijn van de hond, omdat steeds meer mensen gaan inzien dat het óók voor honden een goede manier is om gedrag en de gezondheid op een natuurlijke manier te ondersteunen en waar nodig probleemgericht aan te pakken. De NWCC heeft daarom gezamenlijk met Kynomassage een online workshop georganiseerd voor de leden.

Aanraking en massage voldoen aan de primaire levensbehoefte om contact te maken. Een pup die in zijn eerste levensfase weinig tot geen contact heeft gehad met mensen en andere honden, zal in zijn leven sociaal tekort komen. Honden hebben het, net als mensen, nodig om contact te maken en aangeraakt te worden, dat is geen luxe, maar een levensvoorwaarde.

In de wetenschap wordt er ook steeds meer bekend over de emoties bij honden en hoe belangrijk het is om een goede balans te hebben in de positieve en negatieve emotionele systemen. Aanraking en massage maken onderdeel uit van één van de positieve emotionele systemen en brengen daarmee een belangrijke bijdrage aan de balans in emoties.

Aanraking en massage geven niet alleen een lichamelijke prikkel, maar kunnen ook emoties en mentale processen in beweging brengen. Hoe verder je in de opleiding komt, hoe meer je hiervan gaat ontdekken. Therapeutisch gezien kun je bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij stressreductie, traumaverwerking, pijnreductie en/of ondersteuning bij revalidatie.

Heb jij een overenthousiaste pup? Of misschien een hond die snel stress ervaart? Of een hond met bewegingsproblemen? Hondenmassage kan helpen! In deze online workshop maak je kennis met de mogelijkheden die hondenmassage te bieden heeft en leer je een aantal technieken om thuis mee aan de slag te gaan. Tijdens deze avond kun je de technieken meteen op je eigen hond mee oefenen en kun je je vragen stellen. Deelname aan de workshop is gratis, echter moet je je wel hiervoor opgeven. Dit kan via dierwelzijn@welshcorgiclub.nl. Graag ontvangen we bij je inschrijving je emailadres en contactgegevens, dit i.v.m. het toesturen van een hand-out en de inloggegevens voor deelname van de online meeting.

Er is plek voor 30 personen, dus geef je snel op!

Wanneer? Donderdagavond 20 mei.
Hoe laat? 19:30 tot 21:30.
Door wie? Judith van www.kynomassage.nl
Inschrijven via email: dierwelzijn@welshcorgiclub.nl