Oproep aan alle corgiliefhebbers om de gezondheid van onze rassen optimaal bij te houden

De NWCC maakt al jarenlang gebruik van ZooEasy als database en clubregister om alle gegevens over de corgi te registeren en te bewaren.  Zo bewaren wij stambomen tot aan vele generaties terug en registeren wij allerlei gezondheidsresultaten. Vanuit de database is het mogelijk om de gezondheid van onze rassen te analyseren en de laatste ontwikkelingen nauwkeurig bij te houden. Ook kan de database fokkers helpen in het zoeken naar de juiste reu voor hun teef en hierbij inzicht geven in bijvoorbeeld inteelt en verwantschap. De NWCC heeft hierbij uw hulp, of u nou lid bent of niet, heel hard nodig.

Alle ontvangen gegevens worden gebruikt om te zien hoe de ontwikkeling binnen onze rassen gesteld is. Zo reageren wij op bijvoorbeeld vaker voorkomende ziektes of afwijkingen als deze geconstateerd worden door de houders van het register. Het is van groot belang dat zoveel mogelijk gegevens worden doorgegeven om dit zo nauwkeurig mogelijk te volgen en te analyseren. Alleen zo krijgen wij samen een goed beeld van de ontwikkelingen binnen onze rassen. Heb je bepaalde gezondheidsonderzoeken laten doen of heeft een dierenarts bij jouw corgi een bepaalde afwijking/ziekte geconstateerd, dan kan je ons helpen door deze door te geven bij ons clubregister.

Ook willen wij je hulp vragen bij het insturen van stambomen van bijvoorbeeld geïmporteerde honden. Zo kunnen wij alle lijnen en generaties daarin van onze rassen zo goed mogelijk bijhouden. Daarnaast kan u als lid en ook als niet-lid van de NWCC opgaves doen van dekkingen, geboortes en sterfte middels een mail naar ons clubregister. Hoe breder de informatie die wij ontvangen, hoe beter wij kunnen monitoren.

Clubfokkers weten de weg naar het clubregister al goed te vinden. Toch hopen wij naast gegevens van de clubfokkers ook meer gegevens te ontvangen van andere fokkers, leden en niet-leden met een huishond (kortom alle corgiliefhebbers). Zo kunnen wij het allerbeste de ontwikkelingen, zowel positief als negatief, volgen binnen de corgi. Het clubregister is namelijk voor iedereen van groots belang om de gezondheid van onze rassen zo optimaal te houden.

Stambomen, gegevens van je hond, gezondheidsresultaten, ziektes/afwijkingen geconstateerd door een dierenarts, dekkingen, geboortes, sterfte en andere belangrijke informatie kan je insturen naar clubregister@nwcc.nl. Bedankt voor je medewerking!