TOPPER en WOW competitie

De NWCC heeft al jaren de toppercompetitie voor showhonden van NWCC leden. Bij elke CAC show kan je hond punten verdienen. De eigenaren van de beste reu en teef van de cardigans en pembrokes ontvangen een leuke prijs. Voor de competitie van 2021 was dit een ingelijste foto van elke topper.

De puntentelling van de toppercompetitie wordt handmatig via Excel bijgehouden door een vrijwilliger. Een monster klus die heel veel tijd kost. Petje af hiervoor Yvonne Gouweleeuw!!. De wijze van tellen staat in het “reglement toppers” op de website. Daarbij is het tevens zo dat alleen de 5 beste resultaten van een kalenderjaar meetellen.

in 2022 heeft de Raad van Beheer ook een showcompetitie geïntroduceerd: de WOW competitie. WOW staat voor Winner Of Winners. De puntentelling is simpeler dan die van de toppercompetitie en aan de WOW competitie doen alle honden mee, die in Nederland aan een CAC show deelnemen. Ook tellen alle bezochte shows van een kalenderjaar mee. Elke deelnemende hond ontvangt de einduitslag op zijn account op mijnrvb.nl. Meer informatie over de WOW competitie vind je op raadvanbeheer.nl en op showresultaten.nl.

Hieronder is ter illustratie in het tabelletje zowel de Topper stand als de WOW stand voor de beste 3 (of 4) honden van NWCC leden opgenomen. De telling is tot en met de kampioensclubmatch van 2022 (18 september 2022). Je ziet dat de rangorde van de toppers vergelijkbaar is met die van de WOW en dat een verschil met name ontstaat als de hond aan meer dan 5 shows per jaar deelneemt.

Cardigan          TOPPER WOW

A Man For All Seasons Grande Sogno 46 39
Vinz Vargas vd Milligenhof         38 34
Toby                               37 30

Doubletroubels Myfanwy             96 116
My Dearest Milyes Angel            65 51
Blessed Breanna From Cardiville    53 42
Lilly Lollypop vd Milligenhof      nb 45


Pembroke           TOPPER WOW

Aikemuni Zherar                    96  115
Kingston iz Byrshtunovogo Kraju    90  121
Our Puffin Of The Scottish Heights 74  63

Sally Des Salines Du Goupil       106 157
Flowing Touch Of Greatness        89   68
O’Livia o’r Tirroedd Isel         86   76

Omdat het bijhouden van de puntentelling voor de toppercompetitie een enorme klus is denkt het bestuur na over een -minder arbeidsintensief- alternatief. We zijn benieuwd naar jouw mening. Heb je een idee ?? Mail dit naar: secretaris@nwcc.nl.

Begin 2023 is de eindstand van de toppercompetitie over 2022 bekend en zal het bestuur ook bekend maken wat het vervolg voor 2023 wordt.