De activiteitencommissie bestaat uit een aantal leden die zich actief inzetten om verschillende evenementen te organiseren voor de NWCC. De jaarlijkse evenementen die georganiseerd worden bestaan uit de volgende evenementen:

De clubmatch (KCM)

De activiteitencommissie organiseert één keer per jaar de clubmatch, waar circa 100 Welsh Corgi’s aan deelnemen. De clubmatch is het jaarlijkse hoogtepunt van de vereniging waar zowel leden als fokkers bij elkaar komen. Op deze dag kunt u uw Welsh Corgi showen en leuke prijzen winnen. Ook is deze dag bijvoorbeeld bedoeld om met elkaar in contact te komen of om kennis te komen maken met de beide rassen. De clubmatch is openbaar toegankelijk, ook voor niet-leden.

Jonge Honden Dag (JHD)

Tijdens de jaarlijkse Jonge Honden Dag (JHD), ofwel familiedag, organiseert de activiteitencommissie een dag waarop jonge honden (tot maximaal circa anderhalf jaar) bij elkaar komen. De jonge honden kunnen deelnemen aan verschillende hondenspellen in de vorm van kleine workshops (uw oudere hond mag hier ook aan meedoen). Verder kunt u uw jonge hond inschrijven voor de show op de jonge honden dag, waarbij de jonge honden, geboren in het voorgaande jaar, per nest gekeurd en besproken worden door een keurmeester. Op de Jonge Honden Dag ziet uw vaak de ouderhonden van uw hond ook terug!

Wandelingen

Jaarlijks worden er meerdere wandelingen georganiseerd door de activiteitencommissie of leden die uit eigen initiatief een wandeling organiseren. De meest bekende hiervan is de Nieuwjaarswandeling die ieder jaar in januari plaatsvindt. Bij de Nieuwjaarswandeling komen ieder jaar vele Welsh Corgi’s  en leden bijeen. De wandelingen zijn ook openbaar toegankelijk, ook voor niet-leden.

Lezingen en workshops

De commissie organiseert jaarlijks ook activiteiten op het gebied van lezingen en workshops. Deze kunnen verband houden met de gezondheid en welzijn van het ras, zoals een lezing van een specialist over hondenvoeding of een bepaald gezondheidsonderzoek. Het kan ook gaan om lezingen en workshops die te maken hebben met leuke activiteiten, zoals een hondensport of hondenspellen om te doen met uw hond.

Fokgeschiktheidskeuring

Circa twee keer per jaar organiseert de activiteiten commissie een fokgeschiktheidskeuring. Hierbij kunnen leden en fokkers hun hond laten keuren door een keurmeester. De keurmeester kijkt hierbij of uw hond voldoet aan de gestelde eisen in de rasstandaard. Hierbij zijn (kleine) fouten toegestaan, mits deze weinig of geen betekenis hebben voor het welzijn, de gezondheidheid of de herkenbaarheid van de Welsh Corgi. Een fokgeschiktheidskeuring kan tevens (naast een show of clubmatch) gebruikt worden als exterieur eis om te voldoen aan de gestelde eisen in het verenigingsfokreglement voor fokkerij.

Wilt u een (eenmalige) leuke activiteit zoals een wandeling of workshop organiseren, neem dan gerust contact op met de voorzitter (voorzitter@nwcc.nl). Wanneer u het leuk vindt om u actiever in te zetten voor bijvoorbeeld jaarlijkse evenementen zoals de KCM of het deelnemen in de activiteiten commissie, kunt ook contact opnemen met de voorzitter.