De Nederlandse Welsh Corgi Club is notarieel opgericht op 16 september 1950. De NWCC is een onafhankelijke vereninging, destijds opgericht door een aantal fokkers en liefhebbers van de Welsh Corgi’s.

Doelstellingen

De NWCC heeft als doelstelling zich zonder winstoogmerk in te zetten voor het in stand houden en verbeteren van de raszuivere Welsh Corgi’s volgens de officiële rasstandaard. Dat doen wij door het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de Welsh Corgi’s in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken binnen de rassen in het bijzonder. Door het contact tussen fokkers en liefhebbers van de Welsh Corgi’s aan te moedigen en op te zoeken, zorgen wij voor het in stand houden van de prachtige rassen: de Welsh Corgi Cardigan en Pembroke.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Activiteiten met betrekking tot gezondheid en in stand houding van het ras, zoals lezingen van specialisten of artsen en een clubmatch;
  • Gezellige activiteiten die verbinding brengt tussen leden zoals, wandelingen, een jonge honden dag, algemene leden vergaderingen en andere doe-dagen;
  • Fokkersoverleg die inzicht en kennis biedt in fokkerij en gezondheid;
  • Vergoedingen voor belangrijke gezondheidsonderzoeken;
  • Nauw contact met specialisten en artsen behouden;
  • Een online register voor gezondheidsresultaten en afstammingen;
  • En het clubblad het ‘Corgi Commentaar’.

Clubblad: Corgi Commentaar

Leden van de NWCC krijgen periodiek ons clubblad ‘Corgi Commentaar’ in de bus. In het clubblad staan artikelen over de Welsh Corgi, zoals over de gezondheid en verzorging. Ook mededelingen van het bestuur en verslaglegging van activiteiten zijn een vast onderdeel. Tot slot bevat het clubblad ook altijd veel foto’s van verenigingsactiviteiten zoals Jonge Honden Dagen, de jaarlijkse Clubmatch, wandelingen en andere leuke activiteiten.