NWCC Ras inventarisatie 7 april 2024

Op zondag 7 april 2024 organiseert de NWCC weer een ras inventarisatie/exterieurkeuring. Hier kunt u uw raszuivere Welsh Corgi Cardigan of Welsh Corgi Pembroke laten keuren door twee Nederlandse keurmeesters. Er wordt gekeurd conform de FCI rasstandaard. De inschrijving sluit uiterlijk 31 maart of zoveel eerder als het maximum van 30 hondjes is bereikt.
Maximaal 30 hondjes. Vol=vol.

Lees meer

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering NWCC

Alle leden en gezinsleden van de NWCC zijn van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de Algemene ledenvergadering. Speciaal aandacht voor: Locatie wijziging én agendapunt 14: Herverkiezing Voorzitter !!

Uitnodiging:
Algemene ledenvergadering Nederlandse Welsh Corgi Club op 24 maart 2024 en via Zoom
(voor ZOOM aanmelden bij voorzitter)
Locatie: Kynologenclub Zeist, Blikkenburgerlaan 125, 3703 CV Zeist.

Aanvang 10.30 uur. Zaal open 10.00 uur.

Lees meer

Cursusdag exterieur

Inschrijving is gesloten!
UPDATE 1 maart 2024:

Parkeren (vlak) bij Hotel Schimmel is gratis.
U kunt GEEN honden meenemen tijdens deze dag.

Er zijn 58 inschrijvingen deze dag. Veel Pembroke en Cardigan fokkers, enkele raskeurmeesters en andere geïnteresseerde NWCC leden. Het belooft een leerzame en gezellige dag te worden. Het bestuur wenst iedereen alvast veel plezier.

Lees meer

Deelname van gecoupeerde honden aan wedstrijden en tentoonstellingen

Al vanaf 1992 is in de wet een verbod opgenomen op deelname aan alle wedstrijden en tentoonstellingen met gecoupeerde honden. Tot nu toe werd een uitzondering gemaakt op basis van eerdere rechtspraak voor een ingreep uit medische noodzaak, die was uitgevoerd in EU landen, als couperen in die landen nog mocht.

In 2024 komt er een nieuwe Wet aanpak dierenmishandeling en dierverwaarlozing. Hierin zal het verbod nadrukkelijker worden opgenomen, er zal geen uitzondering op basis van medische noodzaak meer worden toegestaan. Uit de memorie van toelichting: De medische noodzaak als uitzonderingsmogelijkheid werd op grote schaal misbruikt wat de reden is geweest om de uitzondering niet langer meer toe te staan.
Een gecoupeerde hond mag dan nog steeds worden gehouden en verkocht, maar mag niet meer deelnemen of worden toegelaten tot wedstrijden, tentoonstellingen of keuringen. Het betreft dus  alle wedstrijdactiviteiten (o.a. werk, sport, jacht, show, keuring, demo’s etc.) Daarbij moet worden opgemerkt dat de wetgever geen onderscheid maakt tussen de begrippen couperen (schoonheidsideaal) en amputeren (medische noodzaak).

De uitzondering voor deelname aan wedstrijden, tentoonstellingen en keuringen met de medische verklaring van een diergeneeskundige noodzaak van couperen komt dus in de loop van 2024 te vervallen.

Meer informatie staat op het leden portaal bij nieuws en documentatie.

Succesvol Corgi Christmas Event

Op 9 december vond het succesvolle Corgi Christmas Event plaats (bekijk hier de foto’s) met een indrukwekkende opkomst van meer dan 160 enthousiaste deelnemers! Ondanks het regenachtige weer was het een feestelijke en zeer gezellige bijeenkomst dat Corgi-liefhebbers bij elkaar bracht.
 
Als eerst een wandeling en daarna genieten van een hapje en drankje op de kerstmarkt. Met een overvloed aan Corgi’s, kleurrijke kerstversieringen en gezellige kerstmuziek, was het evenement een waar succes. Onze oprechte dank aan alle deelnemers en vrijwilligers die dit evenement tot een groot succes hebben gemaakt.
 
De NWCC wenst al onze leden een schitterend kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar. Laten we samen uitkijken naar een jaar vol leuke activiteiten en nog meer onvergetelijke momenten????????

Eindstand toppercompetitie bekend

De laatste CAC show in Nederland is geweest en dus is de eindstand van de toppercompetitie bekend. De ranking is na ons laatste fokkeroverleg nog iets aangepast in verband met enkele wijzigingen aan de telling die toen besloten zijn (nb de eurocorgi telt als buitenlandse show en dus niet mee). De top 3 per ras/ geslacht vind je op de pagina activiteiten/showen met je hond. De 4 winnaars zijn:

Cardigan reuen: Toby-A. de Koning

Cardigan teven: Laffy Taffy Grande Sogno- W. Anadiotis

Pembroke reuen:  Pleasantry Happy Highland Dancer- H. Oudhoff

Pembroke teven: Sophisticated Dream o’r Tirroedd Isel- Y. Gouweleeuw

Het bestuur feliciteert de winnaars van harte, de prijsuitreiking vindt plaats tijdens de ALV 2024. Y. Gouweleeuw hartelijk bedankt voor het bijhouden van de telling.

Raad van Beheer zet met foknormen stap in zorgvuldige fokkerij!

Op de Algemene Vergadering (AV) van de Raad van Beheer op 2 december jl. was één van de belangrijkste agendapunten het invoeren van foknormen voor een nog zorgvuldigere fokkerij. Met veel enthousiasme kan de Raad van Beheer mededelen dat de foknormen met een overgrote meerderheid zijn aangenomen door leden/fokkers. Lees het volledige nieuwsbericht hier:

Raad van Beheer zet met foknormen stap in zorgvuldige fokkerij (houdenvanhonden.nl)

 

 

2024- Nieuw contributie jaar

Binnenkort is het al weer 2024 en dat betekent een nieuw contributiejaar voor de NWCC. De contributiebedragen voor 2024 zijn gewijzigd. De nieuwe bedragen vindt u hier. Ook in CC-4 wordt uitgebreid bericht over de nieuwe contributie bedragen.

Bent u in (de loop van) 2023 lid geworden ? U moet voor 2024 zelf de correcte contributie overschrijven via uw bank. Dit geldt ook voor aspirant leden die pas eind 2023 lid zijn geworden ! Heeft u een automatische betaalopdracht aan uw bank gegeven ? Denk er dan aan het bedrag aan te passen aan de nieuwe contributie.

Het bestuur dankt u alvast namens de vereniging voor uw betaling.

 

Fokkersoverleg en rasinventarisatie van 12 november jl.

Zondag 12 november jl was er weer een fokkersoverleg en aansluitend een rasinventarisatie georganiseerd. Het overleg was goed bezocht met ca. 20 deelnemers life en 10 deelnemers online via ZOOM. Het verslag vind je binnenkort op het ledenportaal. Voor de rasinventarisatie waren 20 hondjes ingeschreven. Keurmeesters mw. H. Warendorf en mw. E. Bakker-Van de Woestijne keurden de hondjes op de criteria van de FCI rasstandaard. De resultaten worden op het ledenportaal vermeld. Omdat er veel belangstelling is voor de rasinventarisatie is het bestuur voornemens voor 2024 2 x een hele dag te organiseren waardoor meer hondjes kunnen deelnemen.

Feestdagen cadeautip!

Ontdek onze nieuwe artikelen op de NWCC webshop!

Het boek Comparative Study (Engelstalig) door Béatrice Quinio onthult de FCI-standaard van de Welsh Corgi Cardigan en de Welsh Corgi Pembroke. In dit boek staan alle individuele kenmerken waaronder exterieur, beweging, etc. van beide rassen geïllustreerd. Een duidelijk boek als hulpmiddel voor fokkers, (ras)keurmeesters en voor alle Corgi-liefhebbers. Vergeet ook niet de betoverende Welsh Corgi-kalender voor 2024 te bekijken, vol met prachtige foto’s en voldoende schrijfruimte om afspraken te noteren.

Beide een must-have voor Corgi-fans!
Bezoek de NWCC-website of onze kraam op de kerstmarkt van 9 december (geen verzendkosten).